8. klassis lõimisime keeleõppe tehnoloogiavaldkonna ainetega

Loomise kuupäev 19.11.2025
Novembri alguses oli keeleõppes ja tehnoloogiavaldkonna ainetes teemaks rahvusköögid.
Vene keele tundides tutvuti vene köögi ajalooga ja räägiti pelmeenide valmistamisest.
Saksa keele tundides  uuriti, mis on Lõuna-Saksa ja Austria köögile iseloomulik  apfelstrudel, mida selle valmistamiseks vaja läheb ja vaadati videos, kuidas seda tehakse. Eriti põnev oli taigna venitamine: kuidas väikesest taignatombust sai suur, väga õhuke, lausa kangalaadne tükk, läbi mille oli võimalik retsepti lugeda.
Käsitöö ja kodunduse rühma õpilased õppisid aga valmistama nii pelmeene kui ka õunastruudlit. Pelmeenide vormimine pelmeenirauaga läks kiirelt. Õunastruudli taigen õnnestus samuti hästi ning tõepoolest oli seda võimalik venitada väga õhukeseks ja läbipaistvaks. Mõlemad toidud õnnestusid hästi, kuid õpilaste lemmikuteks on siiski pelmeenid.
Pelmeeni ja struudli serveerimiseks tegid töö- ja tehnoloogiaõpetuse rühma õpilased kasepuidust taldrikuid. Taldrikute valmistamine osutus ajamahukamaks ning seega jäid taldrikute viimistlemine hilisemaks.
Kokkuvõtvalt võiks öelda, et oli üks tore ettevõtmine.
 
Tekst: Kairi Puidet
Viimati muudetud 19.11.2025.